Theorie

Theorie leren?

Module 3 (T.T.T.) en module 4 (praktijkexamen) mogen pas gevolgd worden wanneer de leerling geslaagd is voor het theorie-examen. Dat is handig, want de geleerde theorie draagt bij aan de praktijklessen om het rijden goed te kunnen uitvoeren.

 

Theorie leren?

Module 3 (T.T.T.) en module 4 (praktijkexamen) mogen pas gevolgd worden wanneer de leerling geslaagd is voor het theorie-examen. Dat is handig, want de geleerde theorie draagt bij aan de praktijklessen om het rijden goed te kunnen uitvoeren.

Aandacht en tijd

Wanneer de leerling de theorie van het verkeer beheerst dan kan de rijinstructeur zijn vakmanschap inzetten voor de praktische vaardigheden. Op deze manier ontstaat er meer tijd voor de handelingen en of het overzicht waar de leerling moeite mee heeft. Dan gaat er geen kostbare tijd verloren tijdens de rijles aan de uitleg van verkeersregels. Dit levert een effectieve samenwerking op tussen de leerling en de rijinstructeur.

Theorie online

Rijschool James biedt de mogelijkheid om online theorie oefenexamens te doen. Gebruik het online-systeem naast of in plaats van theorielessen! Alle resultaten worden door de rijinstructeur bekeken en via deze weg kan hij een oogje in het zeil houden en de leerling bijsturen waar dat nodig is, zodat de leerling nog sneller en zelfverzekerder het theorie examen zal gaan maken!

Wanneer de leerling het theorie-examen heeft behaald is het gemakkelijker om de praktijklessen te volgen. De leerling kan theorielessen volgen via rijschool James. De leerling kan de theorie van het autorijden zelf leren met behulp van het theorieboek of een CD. Deze kunnen gemakkelijk aangeschaft worden via rijschool James. De hulpmiddelen zijn ook leverbaar in het Engels. Daarnaast kan de theoriecursus online of klassikaal gevolgd worden. Informatie over de verschillende mogelijkheden zijn met de instructeur bespreekbaar.

Theorie-examen
Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen:

  1. Gevaarherkenning (25 vragen)
  2. Verkeersinzicht (10 vragen)
  3. Verkeersregels (30 vragen)

De leerling is voor het theorie-examen geslaagd wanneer:

  • 13 vragen van de 25 goed beantwoord zijn bij gevaarherkenning.
  • 35 vragen van de 40 goed beantwoord zijn bij verkeersinzicht en verkeersregels.

Theorie-examen reserveren
Het theorie-examen kan de leerling online bij het CBR reserveren. Nadat de leerling geslaagd is voor de theorie, is deze 1,5 jaar geldig voor het behalen van het praktijkexamen.

 

Tarieven Theorie

Theorieboek te huur (€20,- / borg €50,-)

Rijschool James is de kortste weg naar de rijbewijs!

Call Now Button